Турција го отвори граничниот премин Африн со Сирија

0

Пограничниот премин Африн меѓу Турција и Сирија беше отворен вчера, објави денес турскиот министер за трговија, Рухсар Пекан.
Граничниот премин го доби прекарот “Маслинова гранка” по турската воена операција со исто име во северниот сириски регион Африн против сириските курдски сили оваа пролет.

Турската армија објави две офанзива на северозапад, од првиот беше прва што е Штитот на Еуфрат, при што одредени милитанти беа протерани од територијата по должината на границата во 2016 година, објави Ројтерс.

(Vijesti / ФЕНА)