Шеикот Мохамед бин Зајед им посака топло добредојде на домаќините и учесниците на Специјалната олимпијада

0

Престолонаследникот на Абу Даби ја посети Sea Palace barza , и најави одбројувањето до огромниот спортски спектакуларно хуманитарен настан.

Шеикот Мохамед бин Зајед разговарал со членовите на комитетите кои се учесници на Светските игри односно Специјалната олимпијада Абу Даби, воSea Palace barza.

Ваквиот настан еден е од најголемите спортски настани што некогаш се случува во ОАЕ, истакнал шеикот Мохамед бин Зајед организирајќи кралска средба со организаторите на Специјалната олимпијада.

Престолонаследникот на Абу Даби и заменик-врховен командант на вооружените сили ги поздравија членовите на комитетите за на Специјалната олимпијада.
На овој настан предвидено е да учествуваат 192 земји кои со добредојде ќе бидат превземени од страна Абу Даби од 14 март до 21 март.

Специјалната олимпијада е најголемиот хуманитарен спортски настан во светот и има за цел да ги зајакне лицата со посебни потреби, кои официјално се нарекуваат Луѓето за определување во Обединетите Арапски Емирати.

Шеикот Мохамед бин Заид се состана со членовите на комитетите на домаќинот на Специјалните олимписки игри, кои ќе се одржат во Абу Даби во март.

Престолонаследникот на Абу Даби е насликан со шеикот Тахун бин Мохамед, претставник на власта во Ал Аин и Саиф Гобаш, генерален директор на Управата за туризам и култура на Абу Даби. Мохамед Ал Хамади / Министерство за претседателски прашања Повеќе од 7.500 спортисти ќе ги покажат своите вештини во широк спектар на спортски терени за време на намерно очекуваниот настан, кој за прв пат се одржува на Блискиот Исток.  Шеикот Мохамед бин Зајед оваа недела ја стави својата олимписка поддршка на целосен приказ, за ​​време на состанокот со премиерот на Пакистан, Имран Кан.