ВНЕЦУЕЛА: Врховниот суд пресече, Претседателскиот статус на Хуан Гуаидо е неважечки

0

Судија на Врховниот суд на Венецуела изјави дека одлуката на Хуан Гуидо, лидерот на Националното собрание да се прогласи за привремен претседател “е ништавна и неважечка”, пренесе агенцијата Анадолу (АА).

Судијата Хуан Мендоза изјавил дека привремената влада на Гуаидо е во судир со уставот на Венецуела и ги узурпирала претседателските овластувања.