Владетелот Ум Ал Ал Каивајн ги прима делегациите од Гана, Уганда, кои учествуваат на Специјалната олимпијада

0

УММ АЛ QAIWAIN, 10 март 2019 година (ВАМ) – Х.Х. Шеик Сауд бин Рашид Ал Муала, член на Врховниот совет и Владетел на Ум Ал Ал Каивајн, денеска ги прими во Ал Алхахад Хол спортските делегации од Гана и Уганда кои учествуваат на Специјалната олимпијада Светски игри, Абу Даби 2019.

Шеик Сауд ги поздрави двете делегации и им посака добар престој во Ум Ал Qaiwain, како и среќа на Специјалната олимпијада, која ќе биде домаќин на Абу Даби од 14 до 21 март 2019 година.

Тој, исто така, беше информиран за клучните активности на Специјалниот олимписки комитет во Ум Ал Qaiwain.

Шеик Сауд ги пофали напорите на комитетот и неговите волонтери да ги пречекаат делегациите и да им дадат удобност, нагласувајќи дека организирањето како домаќин на историскиот настан е големо спортски успех за Обединетите Арапски Емирати.

Ум Ал Qaiwain Владетел чест на делегациите со давање на нив сувенир медали од Комитетот. Делегациите, исто така, земаа комеморативни фотографии со Неговото Височество.

Генерал-мајор Шеик Рашид бин Ахмед Ал Муала, врховен командант на полицијата Ум Ал Каиван, ја истакна подготвеноста на полицијата да обезбеди посета на спортски делегации.

Претседателот на Комитетот, Алија Мохамед Ал Гафли, ја истакнал желбата на комисијата да обезбеди успех на настанот и поддршка на луѓето на определување.
Мира Ал Мехези, раководител на Комитетот, рече дека “Програмата за домаќини на градот” има за цел да ги зајакне луѓето од решеност, интегрирајќи ги во заедницата и олеснувајќи го нивното учество во локалните активности.ط­ط§ظƒظ… ط£ظ… ط§ظ„ظ‚ظٹظˆظٹظ† ظٹط³طھظ‚ط¨ظ„ ظˆظپط¯ظٹ ط؛ط§ظ†ط§ ظˆط£ظˆط؛ظ†ط¯ط§ ط§ظ„ظ…ط´ط§ط±ظƒظٹظ† ظپظٹ ط§ظ„ط£ظˆظ„ظ…ط¨ظٹط§ط¯ ط§ظ„ط®ط§طµ. 1ط­ط§ظƒظ… ط£ظ… ط§ظ„ظ‚ظٹظˆظٹظ† ظٹط³طھظ‚ط¨ظ„ ظˆظپط¯ظٹ ط؛ط§ظ†ط§ ظˆط£ظˆط؛ظ†ط¯ط§ ط§ظ„ظ…ط´ط§ط±ظƒظٹظ† ظپظٹ ط§ظ„ط£ظˆظ„ظ…ط¨ظٹط§ط¯ ط§ظ„ط®ط§طµ. 2

ط­ط§ظƒظ… ط£ظ… ط§ظ„ظ‚ظٹظˆظٹظ† ظٹط³طھظ‚ط¨ظ„ ظˆظپط¯ظٹ ط؛ط§ظ†ط§ ظˆط£ظˆط؛ظ†ط¯ط§ ط§ظ„ظ…ط´ط§ط±ظƒظٹظ† ظپظٹ ط§ظ„ط£ظˆظ„ظ…ط¨ظٹط§ط¯ ط§ظ„ط®ط§طµ. 3Извор:WAM / Nour Salman