Превземени мерки против навивачи на групите „Паткари“ и „Рибари“

0

(Дубаи – Портал)  – Вчера на во Охрид, во спортскиот-рекреативен центар, „Билјанини извори“, во Охрид, за време на спортски натпревар се случила тепачка помеѓу навивачи на двете групи „Паткари“ и„Рибари“

На шести април оваа година околу 20 часот, на спортско-рекреативниот центар „Билјанини извори“ во Охрид, за време на спортски натпревар, предизвикано е насилство со тепачка. Најнапред, двајца навивачи од навивачката група „Паткари“ од Струга, се втурнале во навивачката група „Рибари“ од Охрид а потоа и кон полициските службеници кои, преземале службени мерки за безбедност. Притоа, Б.Б. (20) од Струга физички нападнал униформиран полициски службеник. СВР Охрид презема мерки за идентификација на неколку лица-членови на двете навивачки групи, кои, учествувале во насилството.

Mahir Demişoski