ОАЕ испрати нов конвој со помош во Хадрамаут, Јемен

0

ХАДРАМАУТ, 11 април, 2019 (ВАМ) – Обединетите Арапски Емирати, претставена од нејзината хуманитарна рака, Црвената полумесечина од Емирати, испрати помош со конвој со повеќе од 221 тони прехранбени производи потребни за олеснување на жителите на Даванската област и голем број оддалечени области во Хадрамаут, Јемен.

Овој гест е дел од континуираните напори на Обединетите Арапски Емирати за подобрување на условите за живот на братскиот Јеменски народ и во линија со директивите на мудрото раководство во “Година на толеранција” 2019.

Тимовите на ЕРЦ дистрибуираа 2.740 пакети со храна, насочени кон 13.700 сиромашни и малолесни семејства во сите области во областа Даван.

Корисниците изразија благодарност до Обединетите Арапски Емирати и ЕРС за спроведување на хуманитарната помош во разни области.

Од почетокот на годината на толеранција, ЕРЦ дистрибуираше 12.407 пакети за храна во Хадрамаут, насочени кон 62.035 погодени семејства во провинцијата Јемен.

الإمارات تسير قافلة مساعدات تحمل 221 طنا من المواد الغذائية لأهالي حضرموتالإمارات تسير قافلة مساعدات تحمل 221 طنا من المواد الغذائية لأهالي حضرموت

Извиор:WAM / Rola Alghoul / Esraa Ismail