Парламентарни избори во Финска

0

Финците денеска гласаат на парламентарни избори.

(Дубаи – Портал) – Опозициската Социјалдемократска партија се надева дека ќе ја собори централнодесничарската влада по неколкугодишното штедење, а се очекува успех да постигне и крајната десница.

Додека социјалдемократите ги критикуваат мерките за штедење, крајната десница води антиимигрантска кампања и ја критикува „хистеријата“ околу климатските промени.

Mahir Demişoski