(Дубаи – Портал) – Премиерот Зоран Заев денеска проговори за неговото отсуство од неколку дена кое се совпадна со инаугираацијата на новиот претседател Пендаровски. Тој објасни дека бил со другарите неколку дена надвор од државата и оти тоа им било претходно испланирано.

Ветив дека ќе бидам нормален, дека нема да работам 24/7. Овој период од овие три неработни дена бев приватно надвор од државата со моите другари за моја лична потреба каде што имав доволно време да размислувам за тоа што следува како мои одлуки-објасни Заев

Mahir Demişoski