(Дубаи – Портал) – 17-годишниот Таха Ајвали, кој беше сериозно повреден во сообраќајна несреќа, додека одеше во џамијата со својот електричен велосипед во ноќта на Мираџ во Испарта, ја загуби својата борба за живот во период од 41 ден. Несреќните деца беа испратени на пладне молитва за време на нивното последно патување, а солзите на љубовниците беа поплавени.

Младиот Таха вчера после полден намаз беше погребан. Со голема болка, многу тага и многу солзи го испратија своите најблиски, роднини, пријатели како и учениците од неговото училиште.

Таха Ајвали, студент на Средното училиште за ликовни уметности и спортови во Испарта, беше сериозно повреден од паѓање на главата додека тој беше на пат кон џамијата во вечерните часови. 112 медицински тимови од местото на настанот, по првата интервенција во близина на Универзитетот “Сулејман Демирел” (SDU) за истражување и апликација болница, споменати на Ајвали, беше под лекување.

Во соопштението стои дека за Ајвали се погрижиле дури 112 медицински тимови, за неговото оздравување и опоравување, но за жал Ајвали ја изгуби животната битка после 41-ден од несреќата.

Навивачката група Ultraslan, од неговото средно училиште, ја изрази својата жалост со пораката:

“Го загубивме нашиот брат Таха, семејството и љубителите од групата Ultraslan од средното училиште – Испарта, изразува посебно сочуство.”, стои во нивната порака

Mahir Demişoski