ЛДП најави дека ќе иницираат закон за легализација на марихуаната

0

(Дубаи – Портал) – Пратеничката од ЛДП, Јулијана Николовска, најави дека како пратеничка група ќе иницираат закон за легализација на марихуаната за општа употреба.

Како што рече Николовска, ова законско решение ќе го иницирале со цел сите во општеството да имаат еднаков пристап.

На прашањето зошто токму сега иницираат легализација на марихуаната по скандалот со Богоевски, Николовска образложи дека нема поврзаност со настанот и дека на овој проект работеле со месеци во соработка со неколку амбасади и со Здужението „Билка“.

Mahir Demişoski