Бесплатен одмор во Струга за 700 деца од семејства во социјален ризик

0

Околу 700 деца и нивни придружници од семејства во социјален ризик од цела држава, од минатата недела до крајот на летото во пет смени ќе престојуваат на летен одмор во Струга.

Одморот се реализира со поддшка од Министерството за труд и социјална политика и Црвен крст, а сместувањето е во одморалиштето „Мајски цвет“.

Image may contain: one or more people, tree, sky and outdoor
Фото:Ohridpress

Целиот текст прочитајте го ТУКА