ОАЕ продолжува да обезбедува помош за Јемен

0

SHABWA, 12 јули, 2019 (WAM) – Обединетите Арапски Емирати продолжуваат да обезбедуваат храна и хуманитарна помош за сиромашните и погодени семејства  во Јемен, со цел да ги олеснат нивните страдања и да ги подобрат своите услови за живот.الإمارات تقدم 37 طنا من المساعدات الغذائية لأسر شهداء محافظة شبوة

Во врска со годината на толеранција, Емирати Црвената полумесечина, ЕРЦ, како дел од втората фаза од помошта за храна на семејствата на шехидите во провинцијата Шабва, дистрибуираа 10 тони помош во храна, во која беа вклучени 710 пакети за храна во провинциите Асилан , Бихан и Аин.

Корисниците изразија благодарност до Обединетите Арапски Емирати и ЕРЦ за поддршката што се дава за ублажување на нивните страдања.

Од почетокот на “Годината на толеранција” беа дистрибуирани повеќе од 1660 тони помош во храна, вклучително и 28.220 пакети за храна, од кои  корист имаа 127.789 луѓе во Шабва.الإمارات تقدم 37 طنا من المساعدات الغذائية لأسر شهداء محافظة شبوةالإمارات تقدم 37 طنا من المساعدات الغذائية لأسر شهداء محافظة شبوةالإمارات تقدم 37 طنا من المساعدات الغذائية لأسر شهداء محافظة شبوة
WAM / Esraa Ismail / MOHD AAMIR