По повод Курбан Бајрам Мароканскиот крал помилува 350 затвореници

0

Кралот на Мароко Мохамед Шест по повод Курбан Бајрам, објави опрост за 350 затвореници, соопшти мароканското Министерство за правда.

Курбан-бајрам или празникот на жртвување го слават муслиманите ширум светот.

Според изјавата, казната е намалена за 315 затвореници, на 16 им е изречена прошка за преостанатата казна, а на останатите казните им се опростени.
 

Курбан Бајрам во Мароко се слави како втор ден и во понеделник, пренесува Ксинхуа.

(Вијести.ба / ФЕНА)