Ердоган на 29.август во посета на Србија, започнува изградбата на автопатот Белград – Сарево

0

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердогана на 29-ти август,ќе ја посети Србија за време на која тој и неговиот српски претседател, Александар Вучиќ, официјално ќе го официјализираат почетокот на градежните работи на автопатот Белград-Сараево, пренесе РТС.

Според неофицијалните информации, за време на посетата на Ердоган, треба да го означи  и почетокот на реконструкцијата на патот Нови Пазар-Тутин.

Вучиќ и Ердоган разговарале по телефон на крајот на јули, забележувајќи го напредокот на политичкиот дијалог и економската соработка помеѓу двете земји. Тие, исто така, се согласија дека е добра заедничка одлука за формирање на Висок совет за соработка.

Следната седница на Советот би можела да се одржи за време на претстојната посета на Турција на Србија.