Емирати:Над 183,000 луѓе имаa придобивки од помошта по повод Курбан Бајрам

0

АБУ ДАБИ, 15 август 2019 година (ВАМ) – Проектот за помогни за Курбан Бајрам, спроведен годинава од страна на Црвената полумесечина „Емиратите“, РКЕ, во 78 земји, има полза повеќе од 183.419 лица.

Од првиот ден на Еид ал-Ада, РКЕ дистрибуираше помош преку своите странски канцеларии и амбасадите на Обединетите Арапски Емирати во неколку земји во соработка и координација со добротворни здруженија и хуманитарни организации во овие земји.

Фахад Абдулахман бин Султан, заменик-генерален секретар на РКЕ за развој и меѓународна соработка, изјави дека РКЕ го зголеми обемот на корисници надвор од Обединетите Арапски Емирати оваа година со зајакнување на своите напори на меѓународно ниво и обезбедување на најдобри услуги за своите насочени категории на луѓе.

РКЕ го имплементира проектот придонеси за Еид надвор од земјата на годишно ниво и има за цел унапредување на соработката со сите народи, особено оние кои живеат во тешки услови.

Бин Султан го истакна фактот дека РКЕ се обиде да го прошири обемот на проектот во неколку земји што беа сведоци на катастрофи и кризи што доведоа до влошување на хуманитарните услови. Одвои дополнителни средства за зајакнување на проектот во овие земји, истакна тој.

183 ألف شخص استفادوا من أضاحي الهلال الأحمر خارج الدولة183 ألف شخص استفادوا من أضاحي الهلال الأحمر خارج الدولة183 ألف شخص استفادوا من أضاحي الهلال الأحمر خارج الدولة183 ألف شخص استفادوا من أضاحي الهلال الأحمر خارج الدولة