Се известуваат жителите на Лабуништа дека, на ден 04.10.2019 г. утре (петок), е најавен мирен протест против каменоломите во Лабуништа од страна на еколошкото друштво “Натура-Лаб” од Лабуништа, во 14:30 часот на локалниот пат Лабуништа – Боровец.

“НАТУРА-ЛАБ”
Лабуништа