Турското Министерство за одбрана соопшти дека се подготвуваат за воена операција во Сирија

0

Претходно, сириските медиуми објавија дека турските авиони нападнале наводна воена база на сириските демократски сили (СДФ) во близина на градот ал-Маликија во сириската провинција Хасака.

Турското Министерство за одбрана во објавата на Твитер соопшти дека сите подготовки за воена операција во Сирија се завршени.

Министерството забележа дека воспоставувањето на безбедна зона (мировниот коридор) е од суштинско значење за да се придонесе за „стабилноста и мирот на нашиот регион“ и за Сиријците да живеат во безбедност.

Извор:sputniknews.com