Арапската лига ќе ги разгледа „итните мерки“ против Турција во текот на операцијата во Сирија

0

Советот на министри за надворешни работи на Арапската лига се согласи да размисли за усвојување на итни мерки насочени кон спротивставување на турската “агресија“ против Сирија, вклучително и намалување на нивото на дипломатските односи и запирање на воената соработка “, се вели во изјавата на Лигата по итен состанок кој се оддржа денес.