ОАЕ продолжува со хуманитарната мисија во Шабва, Јемен

0

ШАБВА, 14 ноември 2019 година (ВАМ) – Обединетите Арапски Емирати обезбедија 12 тони помош за храна на луѓето во округот Рудум во гувернерот Шабва во Јемен, како дел од нејзините континуирани напори за подобрување на хуманитарните услови во земјата.الإمارات تقدم 12 طنا من المساعدات الغذائية لأهالي بئر علي في شبوة

Црвената полумесечина на Емирати, РКЕ, неодамна испрати конвој за помош во областа опремена со пакети со храна.الإمارات تقدم 12 طنا من المساعدات الغذائية لأهالي بئر علي في شبوة

Од почетокот на Годината на толеранцијата 2019 година, РКЕ – хуманитарната рака на Обединетите Арапски Емирати – дистрибуираше 33.117 пакети со храна на луѓето во Шабва.

Извор:ВАМ / Раша Абубакер / Есраа Исмаил