Понекогаш гушкањето е се што ти треба

Фотограф уловил прекрасен момент на две млади горили што се прегрнуваат во зоолошката градина во Чешка, оваа недела.

Кибури(Kiburi) и неговиот помлад брат Аџабу(Ajabu) се фотографирани од ентузијаст за животински живот, по име Луси Степникова(Lucie Stepnickova), во зоолошката градина во Прага, пренесува (ЈЗСВ) Југо Западна служба за вести (SWNS) South West News Service.

Откако играа наоколу и малку се бореа, горилите си се изгушкаа.

Степникова за SWNS рече: „Ајабу е многу голем љубител на Кибури. Тој сака да игра со него, иако понекогаш знае да му зададе груби удари, а благодарение на неговиот брат, тој лета низ павилјонот “.

„Но, зачудувачки е да се види дека Ајабу после тоа доаѓа кај Кибури и повторно се дружат. Кибури го прегрнува нежно и го заштитува, со голема љубов се грижи за својот помлад брат, кој е голем спанко“, додаде Степникова.

Dubai-Portal – Fox