Турските вооружени сили (ТСК) ги засилија командосите на точките за набудување во Идлиб., пишува Анадолија Агенција (АА)

На турската област Рејханли (Reyhanlı) во Хатај (Hatay) испратени се разни единици и командоси кои ги завршиле нивните подготовки


Командите потоа се тргнаа да се движат кон граничните единици со оклопни возила.

Од друга страна, приметени беа мулти-барилетни ракетни фрлачи испратени од ТАФ(TSK), како се распоредени на сириската граница.