Денес, по втор пат жителите на с. Октиси излегоа на протест, го искажаа својот револт и побараа да се стави крај на сечата на шумата на планината Јабланица, во атарот на селото.

На протестот зедоа збор, претседателот на месната заедница, Енис Мевмедоски, граѓанините Самир Цаноски и Амдија Ибушоски. Во прилог ви ги презентираме нивните изјави.

Dubai-Portal