Пред само неколку минути Дубаи Портал воспостави контакт со Центар за јавно здравје во Охрид.

Од таму на прашањето дали има заразани со корона вирусот од село Лабуништа, збунето ни одговорија дека нема и дека таквите информации се лажни. Воедно ни рекоа да се јавеме во Во Скопје кај тие за Прес?? Малку зачувудачки, сепак ние се обидовме да се јавеме во Центарот за јавно здравје во Скопје, но за жал таму при секој обид за воспоставување позив, одбива.

Додека, од друга страна, неофицијално извори тврдат дека веќе неколку мина со Служба за итна медицинска помош биле пренесени во Скопје. Како и да е, наскоро ќе ве известеме за секоја информација што ќе ја добиеме.

Dubai-Portal