Фондацијата „Зекат“ одбележа уште еден успешен ден, во својата хуманитарна мисија.

Овој пат неколку фамилии во градот Охрид беа посетени и снабдени со помош, како и во Октиси, Подгорци и Лабуништа.

Се доставуваат пакети во вредност од 100 евра, кои содржат:

 • Една вреќа од 25 килограми брашно
 • 12 литри млеко
 • 12 литри масло
 • 10 килограми батаци
 • 10 килограми шеќер
 • Сирење
 • Тестенини
 • Супа
 • Еурокрем
 • Бисквити
 • Вреќа со прашок за перње
 • Шампон
 • Средство за чистење
 • Омекнувач и др.

Да ја искористиме оваа прилика, уште еднаш да им се заблагодариме за ова големо дело. Аллах да ги награди и организаторите и сите кои се дел од оваа хуманитарна акција.

Да напоменеме како и претходниот пат, доколку имате потреба од помош, обратете се на официјалната страна на фондација „Зекат“, преку порака.

Gepostet von Fondacija ZEKAT am Mittwoch, 18. März 2020

 

„Dubai-Portal“