10.4 C
Struga
Thursday, April 9, 2020
дома Македонија Македонија: Регистриран помор на птици

Македонија: Регистриран помор на птици

0

Денес, во една од Фејсбук групите, поточно во групата „Фармери“, беа споделени фотографии од помор на разни видови птици, ширум цела Македонија..

Фотографиите се од повеќе градови во Македонија.

Меѓу бројните коментари, некои прашуваат дали е  од ладното време, додека некои кажуваат дека тоа е поради 5Џ мрежата. Но штиглиците опстануваат на ладното време, нели?

Еден од коментарите на членка во таа група гласи: „Прошетајте малку меѓу Струга и Охрид. Покрај езеро има колку сакаш таму вакви мртви и тоа од вчера и денес, се случува ова.“

Други член пишува: „Штом ситуацијата е на повисокото алармантно ниво треба да се информираат соодветните институции и да се премине на испитавање и проверка на терен. Сметам дека оваа појава е загрижувачка.“

Други член исто така напиша дека во Скопје и во некој  друг град, сигурно има инсталирано тест верзија на 5Џ

„Пред некој ден забележав има и тоа полно.“

„Има и во Берово, Виница, Куманово, Свети Николе, Кичево, Струмица…“, пишуваат членовите.

Граѓаните во групата дискутираат дека ваквиот проблем во последно време е проблем во целиот свет, но никој точно не знае за што станува збор.

Фотографиите се преземени од Farmeri.mk, Фејсбук групата

error: Alert: Content is protected !!