Протести кои дефинитивно стануваат насилни.

Ова протести се случија вчера, при што видеата се бришат од кинеските социјални медиуми многу брзо.

Вонредната состојба во Хубеи (Hubei) заврши пред 2 дена и луѓето сакаа да се вратат на работа во Јиангси. Полицијата во Јиангси (Jiangxi) не им го дозволи тоа, па жителите на Хубеи (Hubei) со протести, сериозни протести влегоа во судир со нив и полицијата на Хубеи (Hubei) .

Потоа следуваше уште еден настан каде полицијата на Јиангси ја нападна полициската надлежност на Хубеи (Hubei), каде настана голем хаос.

Од видео снимките можеме да видеме како, Жителите на Хубеи (Hubei) се приближуваат кон фронтот на полицијата на Jиангси (Jiangxi), исто така и  како Хубејската полиција и жителите на Хубеи (Hubei) се спротивставуваатт на полицијата на Jиангси (Jiangxi).

Како жителите на Хубеи (Hubei) удираат по полицијата на Јиангси и како се превртуваат возилата на полицијата.

 

Dubai-Portal