„ Почитувани џематлии, ве известуваме дека Долна Џамија, следејќи ја праксата на пратеникот Мухаммед а.с кој бајрамската молитва ја обавувал на отворен простор, а исто така и запазување на препораките за клањање на отворен простор за време на пандемијата со Ковид-19, одборот на Долна Џамија ве информира дека бајрамската молитва доколку дозволуваат временските услови ќе се обави на новиот џамиски плоштад во Октиси. Ги повикуваме сите жители на Октиси, заеднички да ја обавиме бајрамската молитвата.“

Извор: Долна Џамија Октиси