Претседателот на Русија (Russia), Владимир Путин (Vladimir Putin), упати порака по повод Рамазан Бајрам (Ramadan Bayram):

„Одбележувајќи го крајот на светиот месец Рамазан и постот кој носи посебно духовно значење, радоста за стекнување нови непроценливи искуства на моралното прочистување и само-подобрување. Со векови, се слави не само со молитва, туку и со ширење љубезност кон оние на кои им е потребна помош и грижа.

Морам да напоменам дека следбениците на исламот во Русија (Russia) длабоко ги почитуваат историските, културните и верските традиции на нивните татковци и дедовци, воведувајќи ги овие традиции пред помладите генерации. Руската муслиманска заедница е активно вклучена во животот на таа земја, давајќи непроценлив придонес во зачувувањето на меѓуетничкиот мир и граѓанската хармонија во општеството и едукација на младите луѓе. И, секако, совесна хуманитарна мировна мисија на муслиманските духовни водачи, религиозни организации и сите муслимани во земјата се најмногу потребни во сегашните услови во борбата против ширењето на опасна корона вирусот.”

Пишува: „Kremlin”

Пренесува: „Dubai-Portal”