Експлозија се случила во сириската зона за дескалација на Идлиб (Idlib), пренесува турската телевизија „А Хабер“ („A Haber“).

Според весникот, експлозијата се случила при минување на турски конвој на автопатот М-4.

Телевизијата известува дека има сериозно повредени, и загинати неколку турски војници.

Пишува: „A Haber“

Пренесува: „Dubai-Portal“