После два месеци, Ал-Акса (Al-Aqsa) џамијата ќе биде отворена на 31 мај за верниците, соопшти одборот.

Превентивни мерки ќе бидат преземени на влезот на џамијата, најави шеикот Омар Ал-Кисвани (Omar Al-Kiswani), одговорен за џамијата Ал-Акса (Al-Aqsa), по состанокот што го одржа Одделот за исламски вакф предводена од Јордан на разговори околу најновите мерки во врска со џамијата.

Во меѓувреме, властите нема да воведат ограничување на бројот на дозволени лица да се молат во џамијата.

Џамијата Ал-Акса (Al-Aqsa) е третото место за муслиманите во светот.

„AA“

„ Dubai-Portal“