Црната популација мета на испитувањето на вакцината против коронавирус на Гејтс. Се прашувате зошто?

0

Додека научниците ширум светот се борат да пронајдат вакцина против СOVID-19, многумина од нас се прашуваат кој точно ќе волонтира како тест предмет? Ако вакцините зад децениско истражување сеуште се толку опасни, вознемирувачки е да се размисли што забрзаниот дизајн на вакцините би можел да направи за здравјето на луѓето.

Кога станува збор за вакцините COVID-19 финансирани од фондацијата „Бил и Мелинда Гејтс“, се чини дека веќе постои план за игра, со тој план да не ги изненадува сите оние кои обрнале внимание на она што го правеле Гејтс во последните години.

Сопругата на ко-основачот на Мајкрософт, Бил Гејтс, Мелинда Гејтс соопшти дека здравствените работници заслужуваат прво да се вакцинираат, но после тоа, таа би сакала црнците да ја добијат вакцината.

За време на виртуелното обраќање на двојката на неодамнешниот филантропски самит на Форбс, таа изјавила: „Тука во Соединетите држави црнците треба да ја добијат вакцината прво, како и лица со хронични симптоми, а потоа и постарите“.

Нивната фондација ја поддржува Гави, за која велат, дека ќе купи и дистрибуира дози на вакцината во земјите со ниски приходи.

Улогата на фондацијата на двојката во финансирањето на истражувањето на вакцината КОВИД-19 е исто така во голема мерка поврзана со прашања како што се абортусот и фактот дека тие во минатото се залагале за контрола на населението.

ВАКЦИНИТЕ КОИ СЕ ПОВРЗАНИ СО ГЕЈТСОВИ ОДГОВОРНИ СЕ ЗА СМРТТА И ЗАБОЛУВАЊЕТО НА МНОГУ АФРИКАНСКИ ЖЕНИ И ДЕЦА. 

Претседателот на здравјето на децата Роберт Ф. Кенеди Jуниор неодамна ја коментираше опсесијата на Гејтс со вакцините низ годините. Еве само неколку случаи кога таа потрага не заврши добро за црната популација.

Во 2010 година, фондацијата ја финансираше фазата 3 на експериментална вакцина против маларија, која на крајот уби 151 африканска новороденчиња и остави повеќе од 1.000 со сериозни негативни ефекти како што се парализа и напади. Слична кампања во дел од Сахаран во Африка, во обидите на 2002 година на MenAfriVac, беше принудена вакцинација на илјадници африкански деца, оставајќи 50 парализирани.

Откако Гејтс го надополни буџетот на Светската здравствена организација (СЗО) со 10 милијарди американски долари, тој рече дека новите вакцини „би можеле да помогнат во намалувањето на населението“. Во разговорот за ТЕД за 2010 година, Бил Гејтс рече: „Денес светот има 6,8 милијарди луѓе … што, всушност, ќе достигне 9 милијарди. Ако направиме добра работа со нови вакцини, во здравствената заштита, во репродуктивните здравствени услуги, би можеле да го намалиме тој број за 10 на 15 проценти “.

Неколку години подоцна, СЗО ја обвини Католичката медицинска асоцијација во Кенија дека хемиски стерилизира милиони жени во таа земја, преку кампања за вакцинирање на тетанус. Лабораториските тестови откриле дека секоја тестирана вакцина содржела формула за стерилитет, додека СЗО подоцна признала дека повеќе од една деценија развива вакцини за стерилитет.

Исто така, вреди да се напомене дека една студија за 2017 година открила дека популарната вакцина на Светската здравствена организација ДТП убива африкански деца со алармантна стапка, додека девојчињата вакцинирани со ДТП доживеале 10 пати поголема смртност од оние деца кои не ја примале вакцината.

На Самитот за глобално планирање во Лондон, Мелинда Гејтс објави дека фондацијата ќе донира 375 милиони американски долари во текот на следните четири години на организации кои ги охрабруваат жените да имаат абортуси и да им обезбедат контрацептивни средства.

Фондацијата за планирано родителство доби $ 71 милиони од основањето помеѓу се изведуваат на афро-американските жени 2009 и 2013 година Абортус клиники се претежно лоцирани во афро-американски населби, а повеќето абортуси во САД.

Во време кога левичарите означуваат сè што е можно како нешто расистичко, вклучувајќи го и млекото, дали е интересно што никој не ја повикува Фондацијата Гејтс да одговара за нивната сеопфатна и застрашувачка добро финансирана кампања насочена кон намалување на црната популација?