“Вирусот мутираше. Најлесно и најбрзо се пренесува од Телевизија на овци“

0

Во сабота, на 4 јули 2020 година, Алемка Маркотиќ уште еднаш, гласно и јасно истакна во ТВ Дневник Нова дека ќе се користи контроверзен, скап и докажан опасен лек против коронавирусот. Зошто директорот на Клиниката за инфективни болести му дава важност на лекот зад кој стојат лшинарски финансиските фондови, тоа е голема мистерија, а можеби и не е?

ШТО ВЕЛИ АЛЕМКА МАРКОТИЌ ЗА РЕМДСИВИР?
„Според првите тестови, прво во Америка, потоа во ЕУ, тој добил еден вид забрзано одобрување за употреба каде има одредени придобивки од овој лек. Да не кажам дека е нешто спектакуларно, но може да помогне во одредени ситуации. Хрватска веќе ги испратила до Европската комисија своите планови и потреби во врска со овој лек, како и сите други земји “, изјави таа и додаде дека лекот ПОСТОИ и ќе се користи. Зошто да го користите Remdesivir, ако лекот не е доволно тестиран и доби забрзано одобрување и предизвикува сериозни несакани ефекти, немаме одговор?

ДА ПОВТОРИМЕ ШТО ДОСЕГА ВЕЌЕ ЗНАЕМЕ ЗА КОНТРОВЕРЗНИОТ РЕМДСИВИР
Според професорот Дидиер Раулт, постојат две студии поврзани со Ремдесивир. Првиот беше објавен во Лансет, кој заклучи клиничка неефективност. Втората студија беше финансирана од фармацевтската компанија „Гилеад науки-Gilead Sciences“, спомената од Др. Фаучи и која исто така не дава значителни резултати. Оваа студија беше објавена воNew England Journal of Medicine. Студијата заклучи дека 60% од пациентите имаат несакани ефекти, 23% од несаканите ефекти се многу сериозни, а 8% бараат прекин на третманот. Научниците знаат дека е неетично да му се даде на пациентот плацебо, ако нивните животи се веќе во опасност. „Исто така, не смее да се заборави дека студијата што вклучува ниту крајна точка, ниту споредба не може да ни овозможи да заклучиме ништо“, вели професорот Дидиер Раулт.Nuspojave lijeka Remdesivir kojeg guraju mainstream mediji

КОЈ СТОИ ЗАД ОВОЈ КОНТРОВЕРЗЕН И СКАП ЛЕК?
Ова е компанија „Гилеад науки-Gilead Sciences“ за која веќе пишувавме и чиј список на акционери е идентичен со оној кој стои зад западните мејнстрим медиуми во сопственост на БлекРок, Групацијата Вангард и Капитал Истражување и Менаџмент-BlackRocka, The Vanguard Groupe i Capital Research&Managementa. Ова се медиумите кои гО напаѓаат професорот Дидиер Раулт и неговата ефтина би-терапија со хлорохин и азитромицин.

ЗОШТО НОВИНАРКАТА ВАЛЕНТИНА БАУС ГО СПОМЕНА САМО РЕМДЕСЕВИР?
Искрено, се прашуваме и ние. Зошто новинарот на ТВ Нова го спомнува Ремдесивир, а не Хлорокин? Исто така, се прашуваме зошто Алемка Маркотиќ ја прифаќа медиумската „игра“ за овој лек, заборавајќи на хлорокин за кој има уште многу студии со охрабрувачки резултати.

Како и досега, да ја следиме трагата на парите и да видиме кој е сопственик или ко-сопственик на ТВ Нова, претставена од новинарката Валентина Баус.

Нова ТВ е во сопственост на Обединета група Б.В. – United Group B.V, водечки снабдувач на медиуми и комуникациски услуги во Југоисточна Европа. Основана е во 2000 година како мал кабелски оператор.

United Media е комбинација на телевизиски канали (општо, спортски, филм, детски, вести, музика) и агенција CAS за продажба на рекламен простор, која ги претставува водечките домашни и меѓународни тематски канали.

ДЕМОКРАТИТЕ И РЕПУБЛИКАНЦИТЕ управуваат со сите активности на светот
Ако го погледнеме списокот на сопственици на „Обединета група Б.В.“, ќе ја видиме британската инвестициска компанија БЦ Партнерс – BC Partnersсо 23 милијарди евра средства. Кој е ко-сопственик на оваа група? Blackstone. Не, тоа не е Блек Рок, но …

Двајцата најуспешни претприемачи на Вол Стрит во последните две децении работеа на спротивните страни на Парк Авенија. Лари Финк (67) е демократ кој го води BlackRock од 52-та улица. Стивен Шварцман (73) е републиканец кој носи шарени кошули со обични јаки и го води Blackstone. Ова се поранешни колеги кои порано работеле заедно. Истиот тим од различни страни, доминира на Балканот. Некои „инвестираат“ во компании, други во медиумите. Победничка комбинација од еден центар на моќ.

Не е ни чудо што нашите мејнстрим медиуми промовираат лекови и вакцини на американски корпорации кои се фокусираат на профитот отколку на здравјето на луѓето. Дали би сакале да ја видиме реакцијата на Американците дека руските или кинеските политичари управуваат со нивните мејнстрим медиуми и ги држат во сопственост на стратешка корпорација?

Што се однесува до коронавирусот и коронакризата, прочитавме добра „шега“ која го дефинира насловот: „Вирусот мутираше. Најлесно и најбрзо се пренесува од телевизија на овци.

Извор:Logicno