Нападната џамија во Грција

0

Во грчкиот град Трикала, нападната е џамија јавува Anadolu Agency (AA).

Во понеделникот изутрина, неидентификувани лица со камења започнале да ја гаѓаат џамијата  џамијата Курсум во град во северозападна Тесалија, Грција.

Локалните медиуми објавија дека стаклото на влезната врата од џамијата е скршено. Џамијата, која е изградена од Мимар Синан во 16 век,  затворена е за верски церемонии.

Обновена е и ја користи градската администрација и црквата за некои свои активности