Неговото Височество Шеикот Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, крунскиот принц на Абу Даби и заменик врховен командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати и рускиот претседател, Владимир Путин разговараа за билатералните односи и начините за нивно зајакнување на различни полиња, како дел од постојното стратешко партнерство меѓу двете пријателски земји.

Во телефонски разговор Неговото Височество Шеикот Мохамед бин Зајед и претседателот Путин разговараа најновите случувања на Блискиот исток, особено либиската криза и важноста на дијалогот, обединување на напорите и враќање во политичкиот дијалог на начин што постигнува развој, стабилност и мир за либискиот народ.

За време на разговорот, тие разгледаа голем број прашања од заеднички интерес, најважни беа најновите случувања во борбата против пандемијата COVID-19 и глобалните напори за ограничување на нејзините реперкусии.

ВАМ / Хазем Хусеин / МОHD ААМИР