Саудискиот амбасадор во Лондон има приватна винарија

0

Амбасадорот на Кралството Саудиска Арабија во Велика Британија во интервју призна дека има приватна винарија во неговата резиденција.

Според извештајот на новинската агенција ИСНА, британскиот новинар Роберт Картер, на својот Твитер профил објави извадоци од интервјуто со Калид бин Бандар бин Султан, амбасадорот на Саудиска Арабија во Лондон.

„Принцот Калид бин Бандар има приватна винарија во својот дом“, напишал тој.

Британски новинар додава дека „тој човек е претставник на исламска земја н чие знаме има шехадет и која управува со најсветите исламски места“.

Картер додава дека целото интервју е „уште полошо“ и дека во него целосно се објаснува убиството на новинарот Jamамал Кашоги, саудиската војна против Јемен, како и секојдневното зголемување на односите меѓу Саудиска Арабија и Израел.