(Видео) По директива на шеик Мохамед бин Зајед Ал Нахјан вториот карго авион со хуманитарна помош пристигна во Либан

0

Обединетите Арапски Емирати испратија итна медицинска помош во Либан за борба против пандемијата COVID-19. Овој потег е дарежлива донација од претседателот Неговото Височество, шеикот Калифа бин Зајед Ал Нахјан и ги следи директивите на Неговото Височество, шеикот Мохамед бин Зајед Ал Нахјан, крунскиот принц од Абу Даби и заменик врховниот командант на вооружените сили на Обединетите Арапски Емирати.

Медицинската помош опфаќаше 12 тони уреди за тестирање и медицински материјали за поддршка на медицинските работници, алатки за лична хигиена и превенција, како и уреди за дијагностицирање COVID-19. Овие медицински материјали ќе им овозможат на повеќе од 10,000 медицински работници во првите редови да ги извршуваат своите должности и да ги зајакнат напорите да го содржат коронавирусот.بمكرمة من رئيس الدولة .. محمد بن زايد يوجه بتقديم مساعدات طبية عاجلة إلى لبنان لمكافحة فيروس "كورونا"

Снабдувањето со помош е дел од кампањата за солидарност со либанскиот народ и напорите за намалување на интензитетот на тамошната здравствена криза.بمكرمة من رئيس الدولة .. محمد بن زايد يوجه بتقديم مساعدات طبية عاجلة إلى لبنان لمكافحة فيروس "كورونا"

Околу 92 држави добија медицинска помош со тежина од скоро 1.250 тони од Обединетите Арапски Емирати, која им помогна на повеќе од 1,2 милиони здравствени работници во овие земји да се борат со пандемијата COVID-19.

ВАМ / Есраа Исмаил / Тарик алфахам