ОАЕ продолжува да обезбедува бесплатни медицински услуги на жителите во Гувернатот Хадрамаут, преку мобилни клиники управувани од Емирати, Црвена полумесечина, РКЕ, во текот на целата година.عيادة الهلال الأحمر الإماراتي الطبية المتنقلة تواصل خدماتها المجانية في حضرموت

Емиратски медицински тим вршел медицински прегледи на пациенти во рурални и оддалечени области во кои немаат здравствени установи, обезбедувајќи третман на локалното население кое страда од разни болести.

Тимот исто така понуди бесплатни консултации, помогна во подигнувањето на здравствената свест и дистрибуираше едукативни брошури.عيادة الهلال الأحمر الإماراتي الطبية المتنقلة تواصل خدماتها المجانية في حضرموتعيادة الهلال الأحمر الإماراتي الطبية المتنقلة تواصل خدماتها المجانية في حضرموتعيادة الهلال الأحمر الإماراتي الطبية المتنقلة تواصل خدماتها المجانية في حضرموت

WAM / Раша Абубејкер