„Група го тужи градоначалникот на Тулса, извршниот директор на здравствениот оддел на Бинум и Тулса, Брус Дарт, велејќи дека задолжителното носење маска е штетно за здравите луѓе“, пренесува Активист Пост. Групата вклучува сопственици на деловни активности и двајца лекари кои „бараат од градот веднаш да го укине мандатот за маска, што градскиот совет го донесе минатиот месец“.

На прес-конференција, оптометристот Роберт Зулнер изјавил: „Факторот на страв мора да се повлече. Оваа идеја што не сакам да ви дадам нешто што дури и не знам дека ја имам е смешна. Да го искористиме здравиот разум “.

Д-р Џејмс Михан, д-р, исракнал дека носењето маски носи ризици по здравјето, кои се проучени, но не се дискутирани за време на анализите на ризиците. „Гледам пациенти кои имаат осип на лицето, габични инфекции, бактериски инфекции. Извештаите од моите колеги ширум светот сугерираат дека бактериската пневмонија е во пораст.

„Што може да биде причина? Бидејќи необразованите граѓани постојано носат медицински маски во јавноста на нестерилен начин, нивните маски се контаминираат со текот на времето. Луѓето ги вадат своите маски од секаде: од автомобилските седишта, од ретровизорите, од џебовите, по што носат валкани маски и треба да носат стерилни маски “.

Д-р Меихан додава: „Новото истражување покажува дека платнените маски може да ја зголемат аеросолизацијата на вирусот САРС-КОВИД-20 во околината, а со тоа да предизвика зголемен пренос на болеста“.

Како заклучок, д-р. Михан вели: „Во февруари и март ни беше кажано да не носиме маски. Што се смени? Науката не се смени. Политиката е. Ова е за усогласеност. Не станува збор за наука. Нашата опозиција користи ретроспективни студии за набудување на ниско ниво, кои не треба да бидат основа за донесување на медицински одлуки од ваква природа “.

Logicno