Градоначалникот на Струга, Рамиз Мерко, се лекуваше на Инфективната клиника во Скопје скоро два месеци, како резултат на инфицирање со коронавирусот Ковид-19.

Градоначалникот на Струга веќе е пуштен пуштен на домашно лекување.

Неговата здравствена состојба е стабилна, но му треба и неколкудневна рехабилитација.

Spektra