Законот за заштита од заразни болести е во собраниска процедура и веќе следната недела ќе може по скратена постапка да се интервенира со амандмани, изјави денеска министерот за здравство Венко Филипче.

Измените на законот се предложени за да се донесат нови мерки кои ги предлага Комисијата за заразни болести.

R.S.E.