Јас сум приврзаник на вакцинацијата. Јас тоа го учев триесет години. Првото нешто што им го кажувам на студентите е дека вакцините кои делуваат – против тетанус, дифтерија, детска парализа – се дар од Бога.

Но, ако отровот нема шанса да работи од почеток и ако е јасно дека ќе одземе животи, мора да сторите сé за да го запрете. И тоа е случај со ковид вакцините. За вакцината да помине низ надзор на надлежните органи, како што е американската ФДА или европските институции, мора да се покаже како ефикасна и заштитна.

Ако сто луѓе заболат од тетанус, деведесет ќе умрат ако не бидат вакцинирани. Но, ако бидат вакцинирани, никој нема да умре. Тоа е ефикасност. Слично е и со дифтерија.

Во случај на ковид-19, ако имате помалку од седумдесет години и имате вирус, веројатноста за смрт е помала од 0,1 процент. Ова е потврдено на меѓународно ниво, а Џон Јоанидис, еден од најистакнатите епидемиолози во светот, од Универзитетот Стенфорд, ги објави тие информации и се појави во билтенот на СЗО во октомври.

Како ќе докажете дека вакцината е ефикасна ако не можете да докажете дека штити од посериозни болести и смрт? И тоа не е сторено и затоа оваа вакцина не смее – не смее – да добие дозвола.

Неодамна беше објавена многу добра статија во Британскиот медицински журнал, токму на ова прашање, со наслов „Дали вакцините против kovid-19 ќе спасат животи?“ Врз основа на тековните тестови, ова не може да се открие “. Ако е така, тогаш за што зборуваме? Секој што нè гледа треба да разбере дека дозволата за користење на оваа вакцина е кривично дело.

И јас сум подготвен да го кажам тоа пред кој било во светот, и пред кој било суд во светот. Светот е претворен во полигон за животни. Најголемиот експеримент во историјата на медицината се изведува врз луѓе.

Сухарит Бакди (1946), германски микробиолог и епидемиолог од тајландско потекло. До пензионирањето предавал на Универзитетот во Мајнц (Германија) и бил директор на институтот за медицинска микробиологија и хигиена таму. Од 2016 година работи како истражувач на Универзитетот во Кил (Германија).

(The Truth Seeker)