И покрај фактот дека Светската здравствена организација минатата година „потврди“ дека коронавирусот има животинско потекло, сепак постои мислење дека КОВИД-19 е создаден од човек. Врховниот суд во регионот Ика во Перу истражува локална резолуција на судот, тврдејќи дека КОВИД-19 е измислен од „криминалните елити“ на унгарско-американскиот филантроп Џорџ Сорос, семејството Рокфелер и коосновачот на Мајкрософт Бил Гејтс.

„Наредивме прелиминарна истрага од Главните судии на Кривичниот апелационен совет Чинч и Писка за да собереме докази за да се утврди присуството или отсуството на наводните повреди“, соопштил Врховниот суд на Ика во пораката објавена на неговата страница на Фејсбук. Истрагата следува откако судот во Чинч и Писко наводно се предомислил за да ја оправда петицијата за продолжување на истражниот затвор во кривична постапка поради непредвидливата природа на коронавирусот, создадена од „криминалните елити кои доминираат во светот“.

„Ниту една светска влада, физички или правни лица, ниту одбраната на обвинетиот не можат да тврдат дека оваа пандемија има квалитет да се предвиди, освен креаторите на новиот светски поредок како Бил Гејтс, Сорос, Рокфелер и други, кои се занимаваа со тоа и продолжуваат да го прават тоа со со најголема тајност во нивното опкружување и глобалните корпорации “, пресудил претходно судот.

„Толку е лесно да се поверува, особено кога едноставното објаснување за оваа пандемија е дека зад неа се крие некое зло, некако полесно од биологијата, што е всушност некако комплицирана. Затоа, треба да ја направиме вистината поинтересна. Треба да ги обележиме работите со вистината “, рекол Гејтс во интервју за Дневното шоу на Тревор Ноа во ноември 2020 година.

logicno