„Го ставивме полицискиот час на жариштата. Ова значи дека 90 проценти од баварското население повеќе нема да биде под влијание на полицискиот час “, изјави министерот за економија на Баварија, Хуберт Ајвангер.

Ноќниот полициски час ќе се применува само на места со инциденца од 100. Ограничувањата за контакт ќе се одржуваат како порано (домаќинство плус друго лице). Обврска на маска за FFP2 во јавниот превоз и малопродажба.

superradio-minhen