Жителите на Сисахта и Јасуја во паника ги напуштиле своите домови, а спасувачките екипи и брзата помош се упатиле кон областа за да им помогнат на повредените.

Според официјалните информации од локалните власти, десет лица се повредени. Државната агенција ИРНА објави дека земјотресот бил почувствуван на повеќе места во регионот.

Геолошките линиски раседи се преплетуваат во областа Иран, земјотресите се чести, а во последните години се забележани неколку разорни земјотреси.