Угостителите кои организираат свадбени свечености денеска излегоа на протест пред владата. Таму поставија астали и бина со свадбен декор и го пречекаа министерот Битиќи за да му објаснат за нивните загуби во периодот кога се забранети свадбите и како да се реши овој проблем, јавува слободен печат.