Во присуство на градоначалникот на Општина Струга г. Рамис Мерко и други претставници на Општина Струга, денес беше поставен камен-темелник на спортската сала во општинското основно училиште „Ашим Агуши“ во село Радолишта.
Изградбата на салата е проект на Министерството за Образование и Наука заедно со Општина Струга.
May be an image of 4 луѓе, луѓе кои стојат и надвор
Градоначалникот Мерко им честиташе на сите жители, потенцирајќи дека Општина Струга се залага за создавање помодерни простори каде учениците ќе можат да развиваат спортски активности. Ваквите капитални инвестиции во областа на образованието ќе продолжат и во иднина затоа што младите се нашата иднина.
May be an image of 5 луѓе, луѓе кои стојат и надворMay be an image of 1 лице, стоење и надворMay be an image of еден или повеќемина, луѓе кои стојат и внатреMay be an image of 4 луѓе, седнати луѓе, луѓе кои стојат и officeMay be an image of 2 луѓе, луѓе кои стојат и надвор