Започна вакцинирањето во Струга на лицата над 77 години, со издвоени 400 вакцини на „АстраЗенека“.

Здравствениот дом „Др Светозар Чочоровски“ отвори еден пункт во Вевчани, но согласно потребите и новите количини вакцини ќе отворат пунктови
во селата Лабуништа и Велешта, рече директорот Јован Стојковски.

Може да биде слика на еден или повеќемина, внатре и болница

Може да биде слика на внатре

Може да биде слика на еден или повеќемина, седнати луѓе и внатре

Може да биде слика на еден или повеќемина, седнати луѓе и внатре