На Криволак пристигнаа припадниците на 15.инженериски баталјон на Армијата на САД и почнуваат со инженерците од македонската Армија да работат на подготовка на полигонот за вежбата Одлучен удар 21.

May be an image of 1 person, military uniform and outdoors

„Тука се и нашите идни подофицери кои го завршуваат курсот овој месец и влегуваат во првата генерација од 120 подофицери кои Армијата ги добива по 11 години. Посетата на Криволак ја почнувам со средба со идните подофицери. Нивната дисциплина и ентузијазам охрабрува!“, вели министерката за одбрана Радмила Шекеринска.

May be an image of one or more people, people standing, military uniform and outdoors

TV21