АНКАРА (АА) – Турскиот спортист Данијар Исмаилов постави европски рекорд и освои две златни медали на Европското првенство во кревање тегови кое се одржа во Русија, јавува Агенција Анадолија (АА).

Турски кревач на тегови го собори европскиот рекорд

Исмаилов го освои златото и го собори европскиот рекорд во машка категорија до 73 килограми со кревање 160 килограми во Москва.

29-годишниот кревач на тегови, кој крена 181 кг во категоријата „clean & jerk“, освои злато со вкупно 341 килограми и стана европски шампион.