Граѓанитe на Никшиќ (Nikšić) организираа протест за поддршка на министерот за правда, човекови и малцински права, Владимир Лепосавиќ (Vladmir Leposavić).

Реагирајќи против одлуката на премиерот Здравко Кривокапиќ (Zdravko Krivokapić) да покрене постапка за отстранување на Лепосавиќ (Leposavić), собраните од плоштадот „Шако Петровиќ“ („Šako Petrović“) го започнаа протестот носејќи транспаренти и факели, објави „ЦДМ“ („CDM“).

Во понеделникот се одржа протест во многу црногорски градови, најголемиот беше во Подгорица, а граѓаните се собраа на улиците од истата причина како вечерва во Никшиќ.

Претходно, премиерот Кривокапиќ (Krivokapić) му се обрати на црногорскиот народ и рече дека тој не е предавник, ниту, пак, некогаш ќе биде.

Webtribune